Lim Fjord

Lim Fjord

Panoramski izleti brodom “Delfin”

Ekskurzije u Limski kanal (do uzgajališta  školjki i riba) od 13.00h do 17.00h

PAUZA 60 MIN. NA CRVENOM OTOKU I PAUZA 40 MIN KOD “GUSARSKE SPILJE” ZA RAZGLEDAVANJE I KUPANJE .

IZLET ZAPOČINJE POLASKOM  IZMEĐU  MALOG I VELIKOG MOLA ROVINJSKE LUKE, PARKIRALIŠTA “VALDIBORA”, MOLA “DELFIN”.


PLOVEĆI KROZ ROVINJSKI ARHIPELAG, OBALOM PARKA PRIRODE “PUNTA CORRENTE” ILI “ZLATNI RT” DOLAZIMO DO CRVENOG OTOKA GDJE PRAVIMO PAUZU ZA KUPANJE I RAZGLEDAVANJE OD 60 MIN.
NA CRVENOM OTOKU OSIM PRIRODNIH LJEPOTA IMA I KULTURNOPOVIJESNIH ZNAMENITOSTI ZA RAZGLEDAVANJE KAO ŠTO SU DVORAC GROFICE HÜTTERODT KOJI JE BIO SAMOSTAN BENEDIKTINACA SAGRAĐEN U 6. STOLJEĆU, PREUREĐEN I RENOVIRAN U 19. ST.

NAKON PAUZE KREĆE SE ZA LIMSKI KANAL RAZGLEDAVAJUĆI NAJLJEPŠE ROVINJSKE PLAŽE I AUTOKAMPOVE. LIMSKI ZALJEV ILI LIM FJORD JEDAN JE OD NAJLJEPŠIH ZALJEVA JADRANSKE OBALE. DUG JE 9 KM, A NJEGOVE DUBINE SKRIVAJU RAZNOLIKU I BOGATU PODVODNU FLORU I FAUNU. TIJEKOM NAŠEG IZLETA BRODOM DUŽ LIMSKOG KANALA OČARATI ĆE VAS BOGATA MEDITERANSKA VEGETACIJA MEĐU KOJOM SE SKRIVAJU ARHEOLOŠKA NALAZIŠTA KAO ŠTO JE ŠPILJA SV. ROMUALDA.
TIJEKOM EKSKURZIJE U LIMSKI KANAL POSJETIT ĆETE I GUSARSKU SPILJU U TRAJANJU OD 40 MINUTA GDJE ĆETE IMATI DOVOLJNO VREMENA ZA KUPANJE. SA VIDIKOVCA ISPRED SPILJE PRUŽA SE JEDINSTVENI POGLED NA LIMSKI KANAL.

NAKON POSJETE SPILJE, IZLET BRODOM U ZAŠTIĆENOM PRIRODNOM KANALU “LIM FJORD”, NASTAVLJA SE DO UZGAJALIŠTA RIBA I ŠKOLJKI, ZATIM SLIJEDI RAZGLEDAVANJE PREKRASNIH PLAŽA DO POVRATAKA U ROVINJU OKO 17:0O SATI.
.

CRVENI OTOK – RED ISLAND – ISOLA ROSSA – ROTE INSEL